Dit is de ademluchtruimte waar de vieze maskers { vieze gedeelte } worden neergelegd na een uitruk, tevens kan hier gebruik worden gemaakt van de 6 aansluitingen voor de persluchtcilinders om weer 300 bar in de cilinderfles te krijgen. Ook in deze ademluchtruimte liggen de nieuwe geteste maskers in een kast, daar kunnen de brandweermannen de maskers pakken om de uitruk auto,s weer te bevoorraden voor een volgende uitruk.

compressor aansluiting en wasbak

Als de maskers gewassen zijn, worden ze naar het { schone gedeelte } gebracht, daar worden ze gedemonteerd door goed opgeleide mensen van het eigen korps. De maskers worden voor de 2 de keer gewassen, en vervolgens worden ze gedroogd in een droogkast. De droogkast staat helemaal links op de foto.

wasbak maskers in ademluchtruimte

Na een bepaalde tijd gaan de maskers uit de droogkast, en de maskers worden weer in elkaar gezet door dezelfde goed opgeleide mensen. Vervolgens ondergaat elke masker een grondige test, die ook nog op papier gezet moet worden. Komt de masker niet door de test, dan wordt het masker afgekeurd. Het masker zal nagekeken worden op beschadigingen en onevenheden en eventueel de beschadigde onderdelen worden vervangen. Het masker zal dan nog een keer getest worden net zo lang dat het masker goed wordt gekeurd.

testruimte voor de maskers